Vid invigningen av Bokdagar i Dalsland, fredagen den 27 juli, kommer Dalslands Sparbanks Litteraturpris att delas ut. Det tilldelas i år konstnären och författaren Victor Ville Johannesson för hans bok ”Fan vad trist, Depressiva Döden”. Priset är på 10 000 kronor.

Juryns motivering: ”Dalslands Sparbanks Litteraturpris 2018 går till Victor Ville Johannesson för hans debutbok Fan vad trist, Depressiva Döden. I det här bildbaserade dagboksformatet får vi följa konstnären Victor Ville Johannessons alter ego under ett år. Det är humor med en extrem svärta och den uppkom som ett sätt för författaren att hantera och bearbeta sin egen depression. Det är en bok om samhällets oförmåga att möta någon som inte orkar längre. Men det är också en bok fylld av svart humor av bästa märke. Han daltar varken med sin depression eller med läsaren. De träffsäkra aforismliknande dagboksanteckningarna och de uttrycksfulla bilderna, mest svartvita, ger djup och skärpa. Victor från Dals Långed får oss att sätta skrattet i halsen.”

Jury: Anita K Alexanderson, Lena Grönlund och Birgitta Rolöf.

Prisutdelningen äger rum fredagen den 27 juli i Kulturmagasinet i Åmål i samband med årets Bokdagar i Dalsland.

Anita K Alexanderson, Dalslands Litteraturförening: 070-728 73 51

För övriga frågor kontakta:

Victor Estby
Verksamhetsledare Bokdagar i Dalsland
Kyrkogatan 14A
662 31 Åmål
victor@bokdagaridalsland.se
070-347 61 74

www.bokdagaridalsland.se/dalslands-litteraturforening/
www.dalsbank.se

Foto: Victor Estby