Nu släpper vi ytterligare två författarnamn till sommarens Bokdagar i Dalsland 27-28 juli. En som börjar etablera sig som romanförfattare och en romandebutant:

En av våra mest populära skådespelare på teater, tv och film visade sig också vara en författare av högsta kvalitet. Efter kritikerhyllade debutromanen Hon, Han och Döden kommer nu Sven Wollters andra roman, Britas resa. I den ger Brita Jakobsson sig av från Ådalen mot Stockholm för att leva ett annat och kanske friare liv. Det är en tid när människor med makt kunde skjuta arbetare och kunde ta för sig av arbetarklassens barn och ungdomar. Genom Britas ögon får vi följa de första stegen mot frigörelse. Det är en tid av hopp, men också stor förtvivlan – en tid som ger återklang än idag. Vi på Bokdagar i Dalsland är mycket stolta och glada att kunna välkomna honom och hans nya, spännande bok till våra litteraturdagar i sommar. 

Foto: Jan-Åke Eriksson

Lika stolta och glada är vi över att lyckats locka romandebutanten Balsam Karam till Åmål och Dalsland i juli. Hennes bok, Händelsehorisonten – som kom i slutet av mars – har redan kritikerrosats, bär släktskap med Harry Martinsons Aniara och Johannes Anyurus Augustprisade roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Karams roman står dock på egna ben och handlar om de mest utsatta i en tid och värld oroväckande lik vår egen. Balsam Karam är till vardags bibliotekarie på Rinkeby bibliotek och har studerat vid Biskops Arnös författarskola och vid Litterär gestaltning i Göteborg.

Foto: Magnus Liam Karlsson

Klara sedan tidigare till Bokdagarna i juli är Martina Haag, Mikael Niemi, Johanna Holmström, Mats Strandberg, Marie Göranzon, Stina Jofs, Sven Olov Karlsson, Baris Kayhan och Emma Knyckare. I maj går vi ut med de sista av sommarens författare. Fullständigt program presenteras på Bokdagar i Dalslands hemsida bokdagaridalsland.se i juni, då det också kommer att gå att börja boka biljetter till evenemanget.