Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkväll torsdag 12 april på Sagabion i Åmål:
Christine Falkenland och Peter Fröberg Idling!
Entré 60:-. Mellan kl 18–19 serveras en soppmåltid på Restaurang Kupén för 79:-.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!
Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Författarcentrum Väst.
Med reservation för eventuella ändringar.


Christine Falkenland är författare, uppväxt i Mellerud och fick Dalslands litteraturpris 2006. Motiveringen löd: ”Christine Falkenland är en framstående skönlitterär författare som inspirerar den unga generationen med sin lyrik och prosa och genom modet att gå sin egen väg och utvecklas till den stilsäkra författare hon är idag. Grunden till hennes författarskap lades under uppväxtåren i Mellerud och vi är stolta över att få räkna Christine som en välkänd författare från Dalsland.”
På Sagabion kommer hon bland annat att berätta om och läsa ur sin nyutkomna, uppmärksammade roman ”Själasörjaren”.
Om boken skrev Therese Bohman i sin recension i Expressen: ”berättelsen känns befriande tidlös. Stadigt driver Falkenland både sina många motsatspar – passion och äckel, kropp och själ, smutsigt och rent, förnuft och känsla – och dess inkarnationer Erland och Claudia obevekligt framåt och mot en upplösning med flera olika klimax. Och på vägen dit blir det tydligt att ”Själasörjaren” är en rik roman: Det är en berättelse om bekräftelse, om den oerhörda kraften i att någon ser en precis som man vill bli sedd. Och inte minst om strävan efter de ögonblick i tillvaron då allt känns sant, då det känns som att livet är ärligt. Det är högst relaterbart även för den som saknar gudstro.”
I Sydsvenskan skrev Maria Küchen: ”Christine Falkenland har länge i sina verk kämpat med den kristna tron, en kamp som bitvis tillhör det mest ärligt skoningslösa jag har läst om att brottas med Gud och gudsföreställningar. I hennes gestaltningar av den kampen utgör ”Själasörjaren” ett mörkt och magnifikt crescendo.”

Peter Fröberg Idling är författare och litteraturredaktör på Tidningen Vi. Han är aktuell med sin senaste kritikerhyllade kontrafaktiska roman ”Julia & Paul – en försommarberättelse” om ett Sverige där socialismen segrat och konsumtionssamhället gått i graven.
I Aftonbladet skrev Pia Bergström: ”Fröberg Idlings språk är exakt och lätt melankoliskt.”
”Peter Fröberg Idlings roman suggererar långsamt fram en Hitchcocksk stämning av krypande obehag. Den är vacker, den är otäck, och framför allt är den viktig. Läs den.” skrev Josefin Holmström i Svenska Dagbladet.
Han har tilldelats Dagens Nyheters kulturpris och det prestigefulla Kapuscinskipriset i Polen för debutboken ”Pol Pots leende”. Boken väckte debatt och utmanade Jan Myrdals och andra svenska intellektuellas lojalitet med Pol Pots och de röda khmerernas diktaturregim på sjuttiotalet.
För sin andra roman, ”Sång till den storm som ska komma”, nominerades Fröberg Idling till Augustpriset.
Hans böcker är översatta till tio språk.