Nu släpper vi ytterligare två namn till sommarens Bokdagar i Dalsland 27-28 juli. Båda är väletablerade inom sina områden, men debuterar som författare:

Emma Knyckare är komiker och radioprofil (Morgonpasset, Tankesmedjan, Musikhjälpen och Knyckare i P3). Hon har arbetat som krönikör och är initiativtagare till den uppmärksammade och mansfria musikfestivalen Statement festival (som äger rum för första gången 31 aug-1 sep i Göteborg). I oktober är det premiär i Göteborg på hennes föreställning ”Årets mama – En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek”.

Till Bokdagarna kommer hon med boken ”Hit med flaskan – handbok för panikslagna mammor”. Boken, som är hennes första, kommer ut nu i mars. Lite information om boken: När Emma Knyckare upptäcker att hon är gravid firar hon med en sista snusprilla och sedan förändras livet för alltid. Här tar hon oss med på sin lika panikslagna som fantastiska resa in i mammalivet. Med drastisk humor skildrar hon graviditetens vedermödor och glädjeämnen. Från att svälla upp och se ut som Jabba the Hutt i Star Wars och inte längre få plats på spinningcykeln, till att för första gången höra sin bebis hjärtljud och slutligen få möta lilla Maggan. Personligt och ogenerat behandlar hon ämnen som kejsarsnitt, amning, abort, bonusbarn, mammakroppen och de ljuvliga men skitjobbiga småbarnsåren.

Foto: Kitty Lingmerth

Baris Kayhan har jobbat på Sveriges Radio i flera år som grävande journalist med inriktning mot organiserad och ekonomisk brottslighet. Han fick priset Guldspaden 2013 för sina avslöjanden i samband med Panaxia/AIK-härvan och har varit ute och debatterat en del kring sin nya spännande thrilleraktiga debutreportagebok ”Nätverket – Södertäljemaffians uppgång och fall”. Boken bygger bland annat på polisutredningen kring morden i Södertälje 2010, som är en av Sveriges största genom tiderna. När Kayhan signerade boken i Södertälje i höstas utsattes han för en stinksprayattack, vilket hans bokförlag Norstedts polisanmälde.

Foto: Magnus Liam Karlsson

Klara sedan tidigare till Bokdagarna i juli är Martina Haag, Mikael Niemi, Johanna Holmström, Mats Strandberg, Marie Göranzon, Stina Jofs och Sven Olov Karlsson. I april går vi ut med två till av sommarens författare. Fullständigt program presenteras på Bokdagar i Dalslands hemsida bokdagaridalsland.se i juni, då det också kommer att gå att börja boka biljetter till evenemanget.