Nu släpper vi tre nya namn till sommarens Bokdagar i Dalsland 27-28 juli:

En av våra mest folkkära och framgångsrika skådespelare Marie Göranzon gästar årets Bokdagar i Dalsland. Hon är aktuell med uppmärksammade livsberättelseboken ”Vrålstark & skiträdd” som arbetats fram tillsammans med Stina Jofs, prisad senior editor på tidningen Vi och som även skrivit en biografi tillsammans med förre statsministern Ingvar Carlsson. Jofs gör Göranzon sällskap på Bokdagarscenen. I boken berättar Göranzon öppenhjärtigt om sina femtio år på teaterscenen och i film- och tv-världen. Och om kärleken, drömmen, barnen, kampen och makten.

 

Foto: Louise Billgert

Foto: Thron Ullberg

Sven Olov Karlsson slog igenom redan med delvis självbiografiska debutromanen Italienaren (2003), som kritikerhyllades och nådde en stor läsekrets. Hans böcker, oavsett om det är romaner, novellsamlingar eller reportageböcker skildrar den svenska landsbygden i allmänhet och Västmanland i synnerhet. Karlsson nominerades till Augustpriset för romanen ”Porslinsfasaderna” 2013. För aktuella reportageboken ”Brandvakten”, om den stora skogsbranden i Västmanland sommaren 2014, har han nominerats till Augustpriset och tar 23 februari emot årets Ivar Lo-pris.

Foto: Trons

Klara sedan tidigare till Bokdagarna i juli är Martina Haag, Mikael Niemi, Johanna Holmström och Mats Strandberg. I mars går vi ut med två till av sommarens författare. Fullständigt program presenteras på Bokdagar i Dalslands hemsida bokdagaridalsland.se i juni, då det också kommer att gå att börja boka biljetter till evenemanget.