Nu släpper vi namnen på nästa författarpar som gästar sommarens Bokdagar i Dalsland 27-28 juli:

Finlandssvenska Johanna Holmström, som tidigare gästat Bokdagar i Dalslands novelldagar, gör nu ett efterlängtat besök på våra Bokdagar. Hennes böcker har översatts till åtta språk, nominerats till Sveriges Radios novellpris och hon fick sitt genombrott med novellsamlingen ”Camera Obscura”, för vilken hon belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris. Hon är aktuell med kritikerrosade romanen ”Själarnas ö”, som bygger på verkliga dramatiska historiska händelser runt ett mentalsjukhus i Åbos skärgård i slutet av 1800-talet och kring andra världskriget.

Foto: Niklas Sandström

Nya skräckmästaren Mats Strandberg, som skrivit den moderna klassikertriologin ”Cirkeln” med Sara Bergmark Elfgren, som filmatiserats och nominerades till Augustpriset och fått en rad priser. Han har sedan kommit ut med de egna, hyllade skräckromanerna ”Färjan” och ”Hemmet”. Hans böcker är en favoriter bland såväl läsare som kritiker och har översatts till över tjugo språk. En filmatisering av ”Färjan” är under utveckling. Han har också gett ut populära barnböckerna om Monstret. Hans känsla för utsatta människor har jämförts med Stephen Kings. Strandberg är aktuell med skräckromanen ”Hemmet”, som han själv kallar ”en Exorcisten med ombytta roller. Och utan katolska präster.”

Foto: Henric Lindsten

Klara sedan tidigare till Bokdagarna i juli är Martina Haag och Mikael Niemi. I februari går vi ut med två till av sommarens författare. Fullständigt program presenteras på Bokdagar i Dalslands hemsida bokdagaridalsland.se i juni, då det också kommer att gå att börja boka biljetter till evenemanget.