Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkväll torsdag 8 februari på Sagabion i Åmål:
Kjell Westö och David Nyman!

Entré 60:-. Mellan kl 18–19 serveras en soppmåltid på Restaurang Kupén för 79:-.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Författarcentrum Väst med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan.
Med reservation för eventuella ändringar.

Kjell Westö är en av våra mest lästa och uppskattade nordiska författare. Han debuterade som poet 1986 och tre år därefter gav han ut sin första prosaverk: Utslag och andra noveller, som blev en kritikerframgång och nominerades till Finlandiapriset. 1996 fick han sitt genombrott med första romanen Drakarna över Helsingfors. Hans böcker har belönats med Finlandiapriset, Nordiska Rådets Pris, Sveriges Radios romanpris och Samfundet De Nios stora pris, har nominerats till Augustpriset, fått pris av Svenska litteratursällskapet i Finland sju gånger och översatts till fler än 20 språk. Den svavelgula himlen är Westös sjunde roman och har kommit ut på svenska, finska, norska och danska. Han är välkänd för Bokdagar i Dalslands publik och har medverkat vid våra evenemang flera gånger.

David Nyman har prisats som grafisk formgivare på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Han är född i Sörmland, uppväxt i Hälsingland, bott i Stockholm och Los Angeles och bor nu i Malmö och arbetar som grafisk formgivare och frilansskribent. Romanen Nerverna är hans debut som författare och den har hyllats av kritiker och läsare och nominerats till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. En verklighetsbaserad arbetarklasskildring om det svenska Folkhemmet och en tidlös berättelse om hur psykisk sjukdom kan slita sönder en familj. ”Det är en vackert och känsligt framskriven berättelse …”, skrev författaren och kritikern Oline Stig i Tidningen Vi.