De första namnen till sommarens Bokdagar i Dalsland, 27-28 juli, är klara: produktiva författaren och skådespelaren Martina Haag, aktuell med romanen Livet går så fort. Och så långsamt. och mångprisade författaren Mikael Niemi med romanen Koka björn.

Båda har gästat Bokdagarna tidigare med mycket uppskattade och minnesvärda framträdanden, Haag 2009 och Niemi 2010. 

Om Haags nya roman skriver Aftonbladets kritiker Inga-Lina Lindqvist bland annat: ”Haags förtjänst är att hon bokstavligen avslöjar åttiotalet och avböjer nostalgi.” Och Malou von Sivers säger i TV4:s Efter tio: Den är både rolig, full av igenkänning och sorglig. Om hur tufft och ensamt livet är.”

Niemis bok har hyllats i tidningar över hela landet. ”Ett fängslande läsäventyr” kallar Ingalill Mosander den i Aftonbladet och i Expressen skriver Martina Montelius”Romanens språk är hypnotiskt; exakt så arkaiskt och högstämt som det kan vara utan att bli tillgjort … Niemi besitter den exakta musikalitet som krävs för att ro dylikt ordbruk i land … mycket njutbar, välförfattad fiktion.”

-Vi är mycket glada och stolta att välkomna båda dessa fina, berörande författare och enastående estradörer och berättare tillbaka till oss och återigen låta dem möta vår belästa och engagerade publik, säger Bokdagar i Dalslands huvudansvariga Victor Estby. Därtill med två så starka böcker. Jag längtar till sommaren, det kommer att bli en fantastisk litteraturfest. Och fler fina författare och böcker kommer att göra dem sällskap!

I januari presenterar vi två till av sommarens författare. Fullständigt program presenteras på Bokdagar i Dalslands hemsida bokdagaridalsland.se i juni, då det också kommer att gå att börja boka biljetter till evenemanget. 

© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Foto: Anna-Lena Ahlström

Foto: Peter Knutson
Bilden får endast användas i litteraturpresenterande sammanhang av Piratförlagets produkter.
Fotografens namn skall alltid anges vid publicering!

Foto: Peter Knutson