Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkväll torsdag 9 november på Restaurang Sjösidan i Åmål:
Jasim Mohamed och Åsa Moberg!

Entré 60:- Mellan kl 18–19 serveras en soppmåltid för 100:-
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Författarcentrum Väst med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan.
Med reservation för eventuella ändringar.

Åsa Moberg är författare, journalist och översättare. Hon har gett ut 19 böcker och är sedan decennier en av landets främsta samhällsdebattörer – inte minst när det gäller jämställdhet, psykiatri, miljö och sjukvård. Här om året utgavs ”Kärleken i Julia Anderssons liv”, som hon skrev redan på 1970-talet. En skildring av att vara ung, brinnande feminist under åren när den sexuella frigjordheten är som störst och stämningarna är revolutionära. Hennes nya bok, ”Livet”, är en memoar skriven idag om livet vid tiden när hennes klassiska första artikel publicerades i Aftonbladet, ungdomsupprorens år 1968. Om hur hon på sitt eget vis blev en röst för en ny generation, i hård strid med de äldre, mäktiga som Gunnar Myrdal. Boken har fått strålande recensioner och skildrar även barndomen, familjen, kärleken och politiken.

Jasim Mohamed är poet och översättare och har introducerat en rad poeter från Mellanöstern i Sverige och flera svenska i Mellanöstern, som Bruno K Öijer. Han debuterade 2005 med  ”Övningar in i ett annat språk”. För sin litterära verksamhet har han tilldelats Samfundet De Nios pris och Svenska Akademiens pris för introduktion av svensk kultur utomlands. I augusti var han månadens poet i P1. Hans nya diktsamling, ”Vittnen till meningslösa händelser”, befinner sig mitt i senaste årens flyktingkatastrof, vid civilisationernas ursprung kring Medelhavet. I höst har han tillsammans med författaren Jan Henrik Swahn även gett ut ”Marias taverna”, en vittnesskildring från grekiska ön Samos, där de två är sommargäster och flyktingar tar sig i land efter att ha färdats över Medelhavet. Om hur de två författarna dras med i volontärarbetet.