Vid invigningen av Bokdagar i Dalsland, fredagen den 28 juli, kommer Dalslands Sparbanks Litteraturpris att delas ut. Det tilldelas i år konstnären och svampkonsulenten Liza Johansson för hennes bok ”Pigment & papper av svamp”, vackert formgiven av dottern Anna Johansson. Priset är på 10 000 kronor.

Juryns motivering: ”Liza Johansson är svampkonsulent och konstnär, med skogen som sin stora inspirationskälla. Hon har länge experimenterat med att använda svampar i sitt konstnärliga arbete och i sin bok släpper hon loss sin passion och experimentlusta och delar med sig av sin unika yrkeskunskap. Resultatet är en vacker, kunskapsrik och fängslande bok om ett ämne som lockar till eget experimenterande och nya, berikade och fördjupade svamputflykter.”

Jury: Anita K Alexanderson, Lena Grönlund och Birgitta Rolöf.

Prisutdelningen äger rum fredagen den 28 juli i Kulturmagasinet i Åmål i samband med årets Bokdagar i Dalsland.

Anita K Alexanderson, Dalslands Litteraturförening: 070-728 73 51

För övriga frågor kontakta:

Victor Estby
Huvudansvarig Bokdagar i Dalsland
Kyrkogatan 14A
662 31 Åmål
victor@bokdagaridalsland.se
070-347 61 74

www.bokdagaridalsland.se/dalslands-litteraturforening/
www.dalsbank.se

Foto: Victor Estby