En av våra trevligaste och viktigaste uppgifter är att på Bokdagar i Dalslands författardagar i juli dela ut Dalslands Sparbanks litteraturpris. Syftet med priset är att årligen uppmärksamma ett författarskap eller ett litterärt verk med anknytning till Dalsland. Pristagare kan vara till exempel en författare, utgivare eller illustratör. Bakom priset står Dalslands Sparbank och Dalslands Litteraturförening. Priset kan inte sökas, men alla får föreslå pristagare. Prissumman är 10 000 kronor.

Nu har ett avtal slutits mellan banken och föreningen om fortsatt samarbete till och med 2019, vilket vi är mycket glada för. Sista dag att nominera kandidater till priset är 15 april – så fortsätt gärna att skicka in nomineringar! (E-post: kerstin@bokdagaridalsland.se, Papperspost: Bokdagar i Dalsland, Kyrkogatan 14A, 662 31 Åmål, märk med ”Litteraturpriset”.)

Och håll utkik på Bokdagar i Dalslands hemsida och Facebooksida för att få reda på vem årets pristagare blir!