Bente Hjelm foto Ulf HolmgrenBokdagar i Dalsland har fått förstärkning med en ny medarbetare som har tillträtt sin tjänst som koordinator. Bente Hjelm är journalist och programledare i botten och har i många året arbetat på Sveriges Radio Väst. Ett fint tillskott för vår verksamhet!

Anita K Alexanderson är fortsatt huvudansvarig och kommer att vara handledare och jobba kvar tillsvidare med de övergripande arbetsuppgifterna.

Läs hela pressmeddelandet som pdf här


Pressmeddelande januari 2016

Ny medarbetare i Bokdagar i Dalsland

Jag heter Bente Hjelm och är Bokdagar i Dalslands nya koordinator. Jag är 50 år och flyttade till Åmål från Vänersborg för snart ett år sedan.  Är ursprungligen från norska Vestlandet. Jag är journalist och programledare i botten och har i många året arbetat på Sveriges Radio Väst. Några år var jag i Trollhättans kommun som kommunikatör och samhällsvägledare.

Jag älskar böcker, vilket naturligtvis är en förutsättning för det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Bokdagarna! Det passar mig att ha många järn i elden och att få saker och ting att klaffa. Att få upptäcka nya författare och mer av litteraturens värld känns både lockande och spännande.

Min arbetsuppgift nu är att planera och genomföra Nordiska Novelldagarna som kommer att hållas i Kulturmagasinet, Åmål 20-21 maj 2016. Vi har redan nu en hel del av de nordiska novellisterna klara, information om dessa kommer i nästa pressmeddelande om ungefär 2 veckor. Innan dess ska vi dessutom hinna med två författarkvällar, 4 februari och 3 mars. Den 4 februari delar vi även ut Dalslands Litteraturförenings Skrivarstipendium som 2015 tilldelades Sophie Forsgren från Åmål. Båda dessa kvällar är på Cafë XO som vanligt.

Vi jobbar också med att förbereda vårt Nordiska Litteraturhus för att kunna ta emot de första Residens stipendiaterna i projektet Air Västra Götaland, www.airlitteraturvastragotaland.se. Ansvarig för det projektet är vår tidigare koordinator Johanna Lindström.

Huvudansvarig för Bokdagar i Dalsland, Anita K Alexanderson, kommer att vara min handledare och jobbar kvar tillsvidare med de övergripande arbetsuppgifterna.

Hälsningar Bente Hjelm
Koordinator Bokdagar i Dalsland
bente255@gmail.com *
070-75 40 30*
Bokdagar i Dalsland, Kyrkogatan 14A, 662 31 Åmål
Foto Ulf Holmgren
*Telefon och epostadress är privat och kommer att bytas.

Följ Bokdagar i Dalsland via
Pressmeddelanden och högupplösta foton: mynewsdesk.com/bokdagar
facebook.com/bokdagar
Livesändning VID arrangemang bambuser.com/channel/bokdagar
instagram.com/bokdagar 
twitter.com/bokdagar