Fredagen den 15 januari 2016 tilldelades Alva Andersson Dalslands Litteraturförenings Lilla Skrivarstipendium på Bengtsgårdens högstadieskola i Bengtsfors.

Alva Andersson DL Lilla Skrivarstipendium 2015

För mer information kontakta Annelie Särad / Juryrepresentant och ledamot i Dalslands Litteraturförening
sarud.kvarnskogen@gmail.com
073-823 33 98
AA LS 2015

JURYNS MOTIVERING ”Dalslands Litteraturförenings Lilla Skrivarstipendium 2015 tilldelas Alva Andersson för texten ”Ruinens skönhet”. Hon får priset för att genom fantasi och magi visa läsaren angelägna frågor. Med ett öppet slut som ger hopp om en bättre värld, samt ett språk med mognad förbi författarens ålder, ger texten mersmak.”

Alva Andersson kommer från Bengtsfors, är 13 år och går i sjunde klass. Hon har alltid varit intresserad av att läsa och skriva och även om hon fortfarande läser mest ungdomsböcker så ger hon sig ibland på vuxenlitteratur också. Hon läser mycket fantasy och tycker också om att skriva det eftersom ”man kan skapa sin egen värld med sina egna regler”. Alva har författardrömmar men kan också tänka sig att ha skrivandet som hobby vid sidan av ett annat jobb. Trots sin unga ålder har hon provat på att skriva både noveller och en roman.

För mer information kontakta Annelie Särad / Juryrepresentant och ledamot i Dalslands Litteraturförening
sarud.kvarnskogen@gmail.com
073-823 33 98

Högupplöst foto på Alva Andersson finns på mynewsdesk.com/bokdagar