Välkommen till årets första författarkväll torsdag 4 februari 2016 kl 19 på Café XO i Åmål.  På scenen: Barn- och ungdomsförfattaren Maja Hjertzell,ungdomsbokförfattaren Gunnar Ardelius och en högtidlig utdelning av Dalslands Litteraturförenings Stora Skrivarstipendium 2015 till Sophie Forsgren, från Åmål. Just denna kväll bjuder vi på entrén. Café XO serverar som vanligt en värmande soppmåltid mellan kl 18–19 för 79,-.Ffkv160204 A3

Sophie Forsgren läs mer här

På Författarcentrum Västs hemsida kan man läsa följande om Maja Hjertzell och Gunnar Ardelius:

Maja Hjertzell

Född 1971 i Eskilstuna. Förutom att samla på luktsuddigummin i tioårsåldern började jag också samla på iakttagelser, detaljer och repliker i min omgivning. Suddigummisamlandet är avsomnat, men den andra samlingen växer stadigt och har sedan slutet av 90-talet varit en del i mitt skrivande av barn- och ungdomsböcker (hittills fyra stycken).
Jag har pluggat i Stockholm, Borås, Göteborg och Umeå. Arbetar sedan 2003 som gymnasiebibliotekarie i Arvika. Läste skapande svenska i Umeå, kursen gav mig självförtroende och fick mig att skriva på allvar.
För mig själv tänker jag att jag driver något sorts feministiskt eller genuspolitiskt projekt med mina böcker. ”Före och efter Bella” vill jag se som en feministisk pojkbok, ”Henrietta är min hemlighet” är mer sexualpolitisk och ”Du har ingenting sett” tar upp kvinnomisshandel.
Andra teman som jag återkommer till är vänskap, att vara annorlunda och att våga eller inte våga säga vad man känner och tänker.
Jag har också skrivit noveller för en vuxen publik.
Har fått Hans Peterson-stipendiet.

Verkförteckning
Ett lingon i en hiss, 2001, Rabén & Sjögren
Före och efter Bella, 2002, Rabén & Sjögren (även utgiven av En bok för alla 2007)
Henrietta är min hemlighet, 2005, Rabén & Sjögren
Du har ingenting sett, 2006, Rabén & Sjögren
I love you Victoria Andersson, 2011, Rabén & Sjögren
Vad gör man inte, 2015, Gilla Böcker

 


Gunnar Ardelius

Skriver berättelser som oftast kretsar runt kärlek, ensamhet, relationer och psykisk sjukdom.

Han är född 1981 och debuterade med ungdomsboken Jag behöver dig mer än jag älskar dig och Jag älskar dig så himla mycket Rabén & Sjögren 2006). Boken översattes till flera språk, bland annat engelska, franska och tyska. Samma år nominerades den till Augustpriset och fick utmärkelsen Slangbellan.

Han har sedan dess skrivit ytterligare två ungdomsböcker, När du blundar tittar jag (2007) och Bara kärlek kan krossa ditt hjärta (2010) som är en fristående fortsättning på den hyllade debutromanen.

Med Friheten förde oss hit (Norstedts 2012) debuterade Gunnar Ardelius som vuxenboksförfattare. För boken nominerades han till till Vi:s litteraturpris 2012 med motiveringen: ”Lågmält och med storpregnans gestaltar Gunnar Ardelius ett intensivt mänskligt drama som kretsar kring närhet, avstånd och makt.”

Gunnar Ardelius utsågs i maj 2012 till ny ordförande i Sveriges Författarförbund.

Verkförteckning
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, Rabén & Sjögren, 2006
När du blundar tittar jag, Rabén & Sjögren, 2007
Bara kärlek kan krossa ditt hjärta, Rabén & Sjögren, 2010
Friheten förde oss hit Norstedts, 2012
Vill ha dig så illa Rabén & Sjögren, 2014


 

Författarkväll torsdag 3 mars kl 19 Vi återkommer inom kort med detaljerat program!


Biljettpris 60 kr (fri entré den 4 februari)
Café XO serverar en soppmåltid mellan kl 18–19 för 79,-.
Författarframträdande fr kl 19.
Ej förköp, endast kontant betalning i entré. Begränsat antal platser.
Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO med stöd från Poesi och Prosa, Författarcentrum Väst och Studieförbundet Vuxenskolan Dalsland.
Med reservation för ev ändringar.