Dalslands Litteraturförenings Stora Skrivarstipendium 2015 tilldelas Sophie Forsgren

Dalslands Litteraturförenings Stora Skrivarstipendium 2015 tilldelas Sophie Forsgren, 21 år från Åmål och hon får det för texten ”Cirrostratus”. Sophie, som numera studerar biologi i Umeå, berättar att hon har skrivit så länge hon kan minnas och att hon tycker att det skrivna ordet är ett bra sätt att uttrycka känslor på. Priset kommer att delas ut under Bokdagar i Dalslands första författarkväll 2016, torsdag 4 februari på Café XO i Åmål. Vi återkommer med detaljerat program.

Juryns motivering lyder:

”Sophie Forsgren tilldelas Dalslands litteraturförenings stora skrivarstipendium för ett författarskap i vardande som vi önskar följa i framtiden. Med ett konstnärligt och poetiskt språk, rikt på metaforer som kräver läsarens fulla uppmärksamhet och känslobeskrivningar som berör tack vare den höga igenkänningsfaktorn.”

Annelie Särad Juryrepresentant och ledamot i Dalslands Litteraturförening
sarud.kvarnskogen@gmail.com
073-823 33 98
Högupplöst foto på Sophie Forsgren finns på mynewsdesk.com/bokdagar
Läs mer om Dalslands Litteraturförenings skrivarstipendium här