Välkommen till årets sista författarkväll på Café XO i Åmål i Bokdagar i Dalslands regi med 4/12 Ulf Karl Olov Nilsson och Eiríkur Örn Norðdahl.
Biljettpris 60 kr, Café XO serverar en soppmåltid mellan kl 18–19 för 79,-. Författarframträdande fr kl 19. Inget förköp, kontant betalning i entre. 

forfkv-4_12-A3omsl

Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO med stöd från Poesi och Prosa, Författarcentrum Väst och Studieförbundet Vuxenskolan Dalsland. Med reservation för ev ändringar.

Ulf Karl Olov NilssonUlf Karl Olov Nilsson

Ulf Karl Olov Nilsson även känd som UKON föddes i Robertsfors, växte upp i Umeå och är nu verksam och boende i Göteborg. UKON är författare, psykolog, psykoanalytiker, översättare och sitter i redaktionen för tidskrifterna Glänta, OEI och Psykoanalytisk Tid/Skrift. Han debuterade 1990 med diktsamlingen Kung-kung, slog igenom stort med diktsamlingen Stammar (2002) och blev nominerad till Augustpriset för Synopsis (2007). Nu är han aktuell med sin första roman Jag befinner mig i ett överflöd av kärlek om Henrik den VIII av England. I romanen följer UKON den reformistiska kungen i hosorna från födsel till dödsögonblick, i lika sorgliga som stundom absurt komiska tablåer.

Eiríkur Örn NorðdahlEiríkur Örn Norðdahl

Eiríkur Örn Norðdahl är författare och poet. Han föddes i Ísafjörður i Islands nordvästra hörn och bor numera i Ísafjörður och Västerås. Norðdahl har gjort sig ett internationellt namn som romanförfattare och poet med vitt beryktade uppläsningar, vilket bland annat belönat honom pris på Zebra Poesifilmsfestival i Berlin. I isländsk TV har han kallats för en Snorre Sturlasson för det 21:a århundradet. Norðdahl debuterade med diktsamlingen Heilagt stríð (Jihad) som han utgav själv i 50 exemplar 2001. Sedan dess har det blivit fyra romaner, åtskilliga översättningar och redaktionsprojekt och minst sex diktsamlingar. Hans senaste roman Ondska (2012) är nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris. Den har beskrivits som både europeisk historisk roman och en isländsk samtidsroman, späckad med poesi, sakprosa, växlande mellan filosofi, historia och politisk teori, samt som ett metatextuellt experiment i olika former.