Bokdagar i Dalsland välkomnar er till ännu en intressant författarkväll med
Lasse Berg den 6 november på Café XO i Åmål.

Författarkväll med Lasse Berg

Biljettpris 60 kr, Café XO serverar en soppmåltid mellan kl 18–19 för 79,-. Författarframträdande fr kl 19. Inget förköp, kontant betalning i entre. Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO med stöd från Poesi och Prosa, Författarcentrum Väst och Studieförbundet Vuxenskolan Dalsland. Med reservation för ev ändringar.
foto Samir Hadj-Abderrahmane

Lasse Berg har i decennier beskrivit världen för oss i böcker, tv-filmer, reportage och radioprogram.
Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad berättare och Sommarpratare. 60- och 70-talen ägnade han åt Asien. Därefter var han bosatt i södra Afrika, Rwanda och Etiopien fram till 2008.
Han har gett ut den prisbelönade boken Gryning över Kalahari. Hur människan blev människa som sålt i nästan 60 000 exemplar och nu även finns översatt till engelska. Därefter följde, Skymningssång i Kalahari, som utkom i februari 2011 och nominerades till Augustpriset. I mars 2014 utkommer tredje och avslutande delen i Kalahariserien, Ut ur Kalahari. Drömmen om det goda livet.
Lasse Berg tycker allra bäst om att ligga i den afrikanska bushen, titta på stjärnorna och höra hur det prasslar i gräset.

UT UR KALAHARI : DRÖMMEN OM DET GODA LIVET (text Ordfront förlag)

Ut ur Kalahari drömmen om det goda livet är Lasse Bergs tredje och avslutande del av de uppmärksammade och storsäljande Kalahariböckerna om människans evolution och historia.

Över hela världen har människan fått nya drömmar om det goda livet. Det gäller såväl Seouls trendigaste tonåringar som en kvinna i en isolerad afrikansk ökenbosättning. Människan lever längre, är mer välnärd, mindre fattig, upplever mer fred och mer demokrati än någonsin under de senaste tiotusen åren. Hon är ständigt uppkopplad och samtidigt kanske ensammare än på sex miljoner år. Vad gör det nya livet med vår inre, uråldriga natur? Och vilka är drivkrafterna bakom denna explosiva utveckling?

I Gryning över Kalahari undersökte Lasse Berg de senaste sex miljoner åren av våra förfäders historia. I den Augustnominerade Skymningssång över Kalahari skildrades den revolution av vårt sätt att leva som ägde rum för tiotusen åren sedan.

Den här gången zoomar han in på utvecklingen i världen de senaste femtio åren. Vi får följa honom tillbaka till länder i Asien och Afrika där han tidigare bott, på återbesök i byar, städer och hos människor han skildrat ända sedan 60-talet. Det han ser är en sällan skildrad men genomgripande omläggning av vår livsföring på bara några årtionden.

Här finns några länkar till recensioner  GP    SvD