En ny dalsländsk skrivartalang har korats i och med det årliga skrivarstipendium som Bokdagar i Dalsland delar ut. Skrivarstipendiet som är en check på 5000 kr går till 20-åriga Stella Palm från Åmål, numera bosatt på Öland.

STELLA PALM  foto Sophie Forsgren Många starka kandidater sökte stipendiet och det är med glädje juryn tar sig an arbetet att utse vinnaren. Maj-Lis Dolk är sammankallande i juryn och förkunnar att Stella Palm, uppvuxen utanför Åmål och numera konststuderande på Öland, hade något alldeles eget som väckte särskilt intresse.

Motiveringen lyder:
Dalslands Stora Skrivarstipendium 2014 tilldelas Stella Palm. Hennes språk är nyskapande och väcker lust och vilja att följa med in i berättelsen där man nyfiket får ta del av ett skimmer i vardagen. Ingen tappad maska eller knut på tråden, snarare en väv med inslag av känslor och dofter förmedlade i ett språk rikt på bilder och metaforer. I dessa förnimmer man förväntan på morgondagen och framtidens kommande poesiprosa.

Stella Palm är bred i sitt konstnärliga hantverk och tar sig an skrivande såväl som film, keramik, bildkonst och textil. Men det kan också bli politik.
– Just nu är jag mitt uppe i ett projekt där jag skickar konstföremål av egen tillverkning till Sverigedemokrater i riksdagen, berättar Stella Palm som också bloggar om hela händelseförloppet.

Stipendieutdelningen sker i samband med Bokdagar i Dalslands Författardagar i Åmål den 31 juli – 2 augusti (närmare bestämt under Nordiska Novellkvällen torsdag 31 juli kl 18.30).
Läs mer om hela programmet här på hemsidan.

MER INFO/KONTAKT: 
Anita K Alexanderson Huvudansvarig, anita.k.alex@bokdagaridalsland.se
Tel: 0707287351
Maj-LisDolk, Juryordf Dalslands Skrivarstpendium maj-lis@bokdagaridalsland.se
Tel: 070564 60 21
Stella Palm, stipendiat stellaleontinapalm@gmail.com

Bokdagar i Dalsland – ett nordiskt centrum för litterära upplevelser