Forfattarkvapril14Sjón, Sigurjón Birgir Sigurðsson. (f. 1962) debuterade redan 1978 med en diktsamling och gjorde sig tidigt del av den isländska undergroundrörelsen. I den legendariska popgruppen Sugarcubes skrev han låttexter och spelade luftgitarr(!). Efter uppbrottet med Sugarcubes fortsatte samarbetet med sångerskan Björk. För librettot till Lars von Triers film Dancer in the Dark nominerades Sjón till en Oscar 2001. Sjón skriver alltså både dikter och sångtexter, men också noveller, dramatik och framförallt romaner (”Skymningsinferno” är hans senaste på svenska). Han bor i Reykjavik med sin fru och två barn. Han var en av grundarna till en omfattande konstverksamhet för barn på Island och har också arbetat med barn och kreativt skrivande.

 

Jessica Schiefauer är ungdomsboksförfattare och bor i Göteborg. Hon är utbildad folkhögskolelärare i svenska och engelska. Hennes debut hette Om du var jag och kom ut 2009. 2011 tilldelades hon Augustpriset i kategorin barn- och ungdomsbok för Pojkarna. En originell och magisk tonårsskildring om Kim och hennes kamrater Bella och Momo, tre flickor som om nätterna dricker nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.