Vi är mycket glada över att kunna presentera Dalslands Sparbanks litteraturpristagare Daniel Poohl. Läs mer i pressinfon och hämta foto genom att klicka här.

Dalslands Litteraturpristagare 2014 Daniel Poohl
Bokdagar i Dalsland har genom Dalslands Litteraturförening delat ut priset sedan 2001. Juryns motivering lyder:”Daniel Poohl växte upp i Åsensbruk i Dalsland och det är därifrån han hämtat sina ord och sin kärlek till landskapet, skildrad i den självbiografiska romanen ”Som om vi hade glömt”. Daniels texter är starkt knutna till hans erfarenheter från att växa upp i en liten bruksort som går mot förändring från gamla brukstraditioner till segregation och tilltagande främlingsfientlighet. De berör och skakar om. Ett stycke svensk samtidshistoria som vi vill belöna med Dalslands Sparbanks Litteraturpris 2014″.
Priset delas ut i samarbete med Dalslands Sparbank och är på 10 000 kr. Prisutdelning sker under Författardagarna i Åmål, fredagen den 1 augusti.Till sommarens evenemang kommer en rad namnkunniga författare. Redan nu kan vi avslöja några namn. Vad sägs tex om Stina Ekblad, Liza Marklund och Mustafa Can?!
Vilka författare kommer till sommarens evenemang?
Håll dig uppdaterad genom att besöka oss här på hemsidan. Vill du ha nyhetsbrevet i din epost, anmäl dig till  nyheter@bokdagaridalsland.seAnnons BID-Ordfront-mars14

MER INFO:

Anita K Alexanderson, Huvudansvarig Bokdagar i Dalsland, anita.k.alex@bokdagaridalsland.seTel: 0707287351
Pressinfo: nyheter@bokdagaridalsland.se  Web: www.bokdagaridalsland.se

twitter // facebook // blogg // bambuser