Nytt år och nya spännande möten i böckernas värld; missa inte nästa mysiga författarkväll i Åmål torsdag 6 februari på Café XO. Börja kvällen med en soppmåltid som serveras redan från kl 18. Gör ett förköp om du vill vara säker på att få plats!

Johanna Lindström koordinator Bokdagar i Dalsland 2014Du kommer också att få möta vår nya koordinator Johanna Lindström som kommer att presentera sig under kvällen.

Känn dig varmt välkommen till årets första författarkväll!

PSST här kan du läsa om författarna och författarkvällarna i mars och april!

Författarkväll i Åmål 6 feb 2014

Johan Theorin är född i Göteborg, växte upp i Nora i Bergslagen men bor numera i Göteborg. Han är journalist och författare. 2007 debuterade han med romanen Skumtimmen som inleds med en liten pojkes spårlösa försvinnande en dimmig sensommardag på Öland. Boken som filmatiserades 2013 i regi av Daniel Alfredson, har getts ut i över tjugo länder. Skumtimmen följdes av Nattfåk (2008), Blodläge (2010) och av Rörgast (2013) som är den avslutande delen i Johan Theorins romansvit med Öland som spelplats.

 

Josefin Holmström är författare och kritiker i SvD. Hon är utbildad litteraturvetare med en masterexamen i engelsk litteratur från University of Oxford. Hon debuterade 2013 med den psykologiska romanen Antarktis som nominerats till Katapultpriset. Romanen handlar om Gertrude som får ett forskningsanslag för en resa till Antarktis. Gertrude läser om Robert Scotts olycksdrabbade expedition, han omkom under återfärden, och känner både oro och förväntan över att gå i dennes fotspår. Det är en roman om levande minnen, både levande och dödas, Gertruds och Scotts, och om att utmana sig själv till det yttersta på den kargaste platsen av dem alla.