Det blev strålande bokdagar i Åmål i helgen. Författare pausade semestrarna för att komma och prata om sina senaste verk, bokslukare fyndade bland bokborden, hängivna litteraturälskare fick sina favoritalster signerade och barnen firade Emil i Lönnebergas 50-årsjubileum. Allt skedde i och runt Kulturmagasinet, en före detta kyrka i Åmåls äldsta kvarter.

Bild 13 Bild 14Arrangörerna är nöjda. För trettonde året har de populära bokdagarna genomförts, som alltid med hög kvalitet på de inbjudna författarna. Att författareliten kommer till Åmål i början av augusti har blivit en stående inslag i litteratursveriges kalender.

–Vi är så glada över den energi och inspiration som författarna bjuder på, och lika glada är vi för den fantastiska publiken som gör bokhelgen till en riktig fest, säger Anita K Alexanderson som drivit Bokdagar i Dalsland sedan start.

Det blev intensiva dagar i litteraturens eldorado, som Björn Hellberg kallade Åmål. Från torsdagskvällen när Christer Lundberg inledde på Café XO,  ända till lördag eftermiddag när Göran Hägg avslutade i ett fullsatt Kulturmagasin. Däremellan fick publiken bland annat en god portion Zlatanlitteratur av David Lagercrantz (foto), löparinspiration från Martina Haag som skrivit boken Heja Heja och spännande krigsberättelser av Johanne Hildebrandt.

Barnens bokdagar fortsatte att göra succé och i år kunde man prova på skrivande med Anders Jacobsson, uppleva dockteater och klä ut sig till en av Astrid Lindgrens figurer.

Det blev festliga dagar för hela familjen och Bokdagar i Dalsland visade återigen att man är en plats att räkna med i litteraturevenemangens Sverige.

 

Läs mer från arrangemanget och se bilder här:

pressmeddelande:Följ oss på Mynewsdesk
bloggen: www.bokdagar.wordpress.com

twitter: www.twitter.com/bokdagar
Facebook www.facebook.com/bokdagar
bambuser: www.bambuser.com/channel/bokdagar
KONTAKT:
Anita K Alexanderson
Huvudansvarig Bokdagar i Dalsland
070-7287351

Bokdagar i Dalsland – ett nordiskt centrum för litterära upplevelser – www.bokdagaridalsland.se

Foto Viktor Bijlenga. Johanne Hildebrandt / Skrivarstipendiaten AnnaSara Dahlén