På årets Bokdagar i Dalsland kommer ett antal utställare att delta med sina bok- och informationsbord. Deras närvaro ger en spännande bredd av böcker och litterära aktiviteter för dig som besökare att uppleva under besöket på Bokdagarna i Dalsland 2023.

Vissa utställare kommer även att presentera sina verksamheter och verk på Skafferiscenen under fredagen och lördagen. För besökare och publik ingår det här programmet i fredags-, lördags- och tvådagarsbiljetterna. Missa inte denna chans att upptäcka nya, litterära uttryck!

Här alla utställare på årets Bokdagar i Dalsland 28-29 juli:

 • Redesign Åmåls rödakorskrets.
 • KulturUngdom. . Tre av föreningens medlemmar presenterar sina arbeten. Hanna Nåls – poet och författare, har nyligen tagit en kandidat i Litterär Gestaltning vid HDK- Valand. Till Bokdagar i Dalsland kommer hon ta med ett urval av texter och fanzines. Ramona Hezaveh – poet som nyligen gav ut sin första diktsamling Bruten stjälk. Diktsamlingen är naken, brutal och ärlig och dikterna gör nedslag i olika perioder av Ramonas eget liv. Erica Nyzell – en singer-songwriter som under artistnamnet AM Erica skriver jordnära, melankoliska och allvarliga texter som är tänkta att ge en styrka och hopp till lyssnaren. Erica och Ramona kommer, speciellt för detta tillfälle, låta sina respektive konstnärsskap mötas på scenen. Ramonas dikter möter Ericas musik. KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande och arrangemang av och med unga mellan 13 och 30 år i Västra Götaland
 • Under trappen. Barnboken ”Flickan i röret” handlar om ett ägg, provrörsbefruktning och mod. Helena Englund Hjalmarsson berättar om sitt liv med språket, vad som skiljer skönlitterärt skrivande från facklitterärt. Och får dig att fundera på varför just du blev född. Englund respresenterar Under trappen på fredag kl 15 på Skafferiscenen och föredraget heter ”Livet är inget för fegisar”.
 • Europa Direkt Fyrbodal.
 • Låt boken flyga! Konferens i Sörmland 14-15 oktober. Blivande författare med färdigt eller nästan färdigt bokmanus i utgivningstankar? Då är ”Låt Boken Flyga” på Solbacka i Sörmland en konferens för dig! Den 14-15 oktober kan du till låg kostnad delta på föreläsningar och workshops om att förbättra manus, välja bland utgivningsformer, med pitcha ditt manus hos en förlagsredaktör och speed-datea likasinnade i samma läge. https://biblioteksutveckling-pwycqk.mailerpage.io/
 • Birgitta Fernström. Efter ett långt liv fyllt av möten – från scenen i form av föreställningar – eller från katedern som småskollärare eller teaterlärare på gymnasiet – gläds jag numera åt att skriva för små och stora. Förmån att träffa både de yngsta och de årsrika! Debut 2010, därefter ett antal barnböcker och de senaste två åren novellsamlingar för vuxna. Utgiven på Glimmergummans förlag, anser det viktigt att anlita proffs såsom lektör/redaktör innan utgivning på eget förlag. Återvänder i år som utställare efter att ha varit inbjuden som berättare till Barnens bokdagar (2016). Utförligare info finns på min hemsida www.glimmergumman.se.
 • B&B Books. I Exterminiiserien skrevs redan 2016-2018 om värmesommaren 2018 och om en pandemi, senare också om ryskt anfall västerut. Vi får hoppas att inte resten av det som drabbar människorna i bokserien också inträffar. Exterminiiserien; äventyr och krig i en dystopisk väv.
 • Musikfesten Musik för Alla – en berättelse om musik som aldrig tystnar. ”Orsak och verkan, hur och när proggen kom till Säffle … en hembygdshistoria …!” Musikern Pelle Skjervik, sång och akustisk gitarr, inleder och avslutar Anders Kadhammars presentation …!
 • Studieförbundet Vuxenskolan. ar ett mångårigt samarbete med Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening,  samarbetet består av tex författardagar, bokcirklar och skrivarcirklar. Vi har som studieförbund många samarbetsföreningar och organisationer och bedriver kursverksamhet i hela Sverige i många olika ämnen.  Idag vill vi framhålla bokcirkeln och skrivarcirkeln som en möjlighet för att utveckla dig i ditt läsande och skrivande.
 • Majbacka Stories – Tjänster för manusutveckling. Kom förbi och prata skrivande, delta i utlottning av textanalys eller boka gratis speedcoaching av din text (max 2 sidor) på plats under Bokdagarna (begränsat antal platser)! Vi erbjuder också 15 procents rabatt vid bokning av någon av våra tjänster före 10 augusti.
 • Sanne Lo Skrivbyrå. Erbjuder tjänster inom skrivcoachning och korrekturläsning. Hjälper aspirerande författare att komma igång med och slutföra sina skönlitterära texter. Coachar och korrekturläser färdigskrivna skönlitterära texter.
 • Magnus Carling. Författare, säkerhetsexpert och informationssäkerhetschef. E-postmagnus_carling@yahoo.se. Webb: https://magnuscarling.com. https://linktr.ee/magnuscarling. https://about.me/magnuscarling. — SVART KOD —. https://www.svartkod.com. En teknothriller om hotet från AI. 
 • Mathias Gustafsson. Uppvuxen i Gustavsfors i norra Dalsland. Han har skrivit en barn- och ungdomsbok för åldersgruppen 9-12, Ilsa : Hem till Molnbergen. Han kommer berätta hur just denna bok blev hans debut. 
 • Maximilian Nakev von Mentzer – Sfinx Publishing. Maximilian Nakev von Mentzer är poet, författare och statsvetare – född 1996 i Uppsala. År 2016 bodde han i USA och påbörjade där sin första roman – uppväxteposet Bortom himlen, där solnedgången föds – som släpptes tidigare i sommar. Romanen är i genren magisk realism och nära sjuhundra sidor lång, och Maximilian kommer här att berätta lite om skapandeprocessen och sedan läsa ett stycke ur berättelsen.”
 • Roy Andreasson – Små äventyr i kajak. Vår lokala äventyrare Roy Andreasson berättar om, och läser ett brottstycke ur, sin bok ”Små äventyr i kajak 2002-2009”, som i dagboksform tar läsaren med på åtta av de tjugo äventyr på sjö, älv och hav som han tills nu hunnit med i sin gamla slitna kajak. Boken bygger på de dagboksanteckningar som förts under alla författarens kajakfärder och ger en inblick i vagabondens färdvägar, möten med djur och natur, möten med människor, tankar och känslor med filosofiska inslag om livet, blandat med lite humor här och där. Kanske en Feel Good-bok.Resterande tolv äventyr renskrivs och redigeras för närvarande och kanske blir det en ny bok så småningom.
 • Julia Ellen, sagor för små och stora barn.
 • Leif Svensson. Sjuksköterska, schackspelare och prisbelönt skildrare av ”Nanda” –  en kvinna till sjöss för hundra år sedan. Har skrivit dagsverser under pseudonymen ”Särimner” i Borås Tidning på 70-talet. Nu aktuell med ”Särimners rimsmide” – illustrerade verser med knorr.
 • Jenny Grand. uppväxt i Brålanda och författare till barn-och ungdomsböckerna ”Vattenfyllda gruvans hemlighet” och ”Övergivna öns hemlighet”. Spänning och äventyr som utspelar sig i områdena kring Färgelanda och Brålanda i Dalsland.
 • Margareta Bremertz. De senaste tre böckerna, trilogin om Anna-Karin Nyberg från Skaraborg och Zibuse Mazeka från Zululand. Om deras liv, utmaningarna mot deras kärlek och om den sydafrikanska kåkstaden där minnet av Anna-Karin aldrig slocknar. Har enbart skrivit dokumentärer hittills – för att verkligheten är så full av starka, sanna berättelser. Böckerna heter; Alla andra dagar ska vi leva, Det största steget och Under marulaträdet.
 • Marta Göransson. Marta (Martusca eller Martuska) föddes fem år efter kriget i dåvarande Tjeckoslovakien, i den slovakiska delen, idag Slovakien. I det vackra Tatrabergens område växte hon och hennes tre syskon upp. ”Redan som barn flydde jag ofta i drömmarnas värld som med min uppväxt blev mer begripliga och till synes realistiska. Drömmarnas värld är vacker dock blir sällan verklighet. Så var det med mig. Det blev annorlunda, men det blev ändå bra”, säger Marta. Med denna bok vill Marta dela med sig viktiga händelserna i hennes liv, bland annat den av slumpen valda långa resan från hemlandets kommunistiska regim till det demokratiska Sverige. 
 • Claudio – Vem kan bli författare? Kan vem som helst skriva ner sin berättelse? Vad hoppas man uppnå med berättelse? Mina böcker: Självbiografi om ”Främlingar”. Roman: Tina, en kam för livet. Roman:  Fiskaren John. Mina dikter i vardagen.
 • Lena Dirsäter – Nytt, färdigt bokmanus: Singel i Italien. 
 • Karin Byh – Född och uppvuxen i Åmål, gör författardebut med diktsamlingen ”Livets nyanser”. Dikterna kommer spontant och har skrivits som bearbetning av känslor och händelser i livet. I boken kan ni förvänta er en resa genom sorg, glädje, förväntan, förtvivlan, ilska, tro, hopp och kärlek.

Scenschema för utställare på Skafferiscenen hittar du här!