Författarkväll: Sofia Svarfvar och Torbjörn Flygt

Biljetter
Plats
Dalslands Skafferi
Datum
26 april

Sofia Svarfvar är uppvuxen i Åmål och har arbetat med internationellt bistånd i mer än femton år. Hon är född i Värmland och har rest, bott och arbetat mycket i södra Afrika. Något som i högsta grad präglar debutromanen. Där träden växer kom till när hon släppte arbetsspråket och ville pröva vad som hände om en ung kvinna åkte till södra Afrika för att arbeta, precis som hon själv för flera år sedan, men som investerare istället för att arbeta med bistånd. Boken behandlar också bland annat frågor som klimatet och globaliseringen.

Torbjörn Flygt framträdde senast hos Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa vid en författarkväll 2017 på samma plats, då med namnet Sjösidan. Nu är han aktuell med kritikerhyllade romanen Slugger, som är tredje delen i romansviten om Johan Kraft och som inleddes med Underdog 2001. Med den fick han sitt stora genombrott som författare och boken belönades med Augustpriset. Torbjörn Flygt har gett ut tio romaner och ett par böcker för barn. Han är sedan i höstas på turné med Slugger. En turné som avslutas i Stockholm dagen efter besöket i Åmål.

Slugger har fått en rad lovord. Dagens Nyheter skrev i sin recension: ”Det är en glädje att se Torbjörn Flygt återkomma med en så livlig och humoristisk roman.” och Svenska Dagbladets recensent: ”Efter denna exceptionellt långa cliffhanger är Johan Kraft tillbaka som ”slugger” – en kämpe som slår mot allt, och som också många slår på (…) När jag nu läst Underdog igen ser jag hur Torbjörn Flygt redan 2001 hade det som senare gjorde Karl Ove Knausgård världsberömd: förmågan att göra dramatik av vardagshändelser och att berätta så personligt och nära att vem som helst oavsett ålder, kön eller klass kan känna igen sig.”

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Dalsland Outdoors och Dalslands Skafferi.

Kl 18 serveras en soppmåltid på Dalslands Skafferi.

Kl 19 Sofia Svarfvar samtalar med Bokdagar i Dalslands Victor Estby om sin aktuella debutroman Där träden växer. Därefter framträder Torbjörn Flygt med sin aktuella roman Slugger, på Dalslands Skafferi. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.