Författarkväll: Spoken Word + Öppen scen med Olivia Bergdahl, Emma Torres, Oskar Hanska & Fröken B

Plats
Dalslands Skafferi
Datum
6 februari

Bokdagar i Dalsland, Göteborgs Poetry Slam, Dalsland Outdoors/Dalslands Skafferi, Göteborgs stad och Västra Götlandsregionens kulturnämnd presenterar: Författarkväll med Spoken Word, Öppen scen, Olivia Bergdahl, Oskar Hanska, Emma Torres och Fröken B på Dalslands Skafferi/Dalsland Outdoors. Omåttligt populära Göteborgs Poetry Slam började turnera utanför Folkteatern och Göteborg i höstas och kom för första gången till Dalsland och Färgelanda i september – och nu kommer de till Åmål! Det bjuds på öppen scen för poesi och Västsveriges bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare som svenska mästare i poetry slam, hiphopakter och öppen scen. Och allt är helt gratis!

Vi inleder året med buller och brak – Göteborgs bästa spoken word, ett stjärnskott från Skåne och den bästa av hiphop från Värnamo!

Allting leds som vanligt när det gäller Göteborgs Poetry Slams evenemang av en av Sveriges mest rutinerade estradpoeter, prisade författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com.

Oskar Hanska
Svensk spoken words själva pulsåder, som i närmare två decennier turnerat världen runt och erövrat alla titlar som kan erövras som scenpoet, svensk-, nordisk- och europeisk mästare i Poetry slam, samt prisad vid galor som Manifest och Folk & Världsmusik. Inte konstigt det, han lämnar ingen oberörd, man skrattar genom tårarna och gråter genom fnittret, med texter som rör våra ömmaste gemensamma smärtpunkter och en närvaro som pressar sig igenom alla försvarsmekanismer — vi är så stolta att välkomna Oskar Hanska till oss!

Emma Torres
Bara några månader efter att hon stod på scen första gången kammade hon hem en tredjeplats i SM i poetry slam och det var onekligen en av 2023 års ljuspunkter! Med ett alldeles eget uttryck, tydlig melodi och ordflätor av rang berättar hon om klasskillnader, maskrosbarn och flykt – direkt från den skånska myllan, som mitt i samtiden med lätthet både sjunger Siw Malmquist och rimmar Olof Palme på Malmö – det är en ära att få presentera Emma Torres!

Fröken B
Sedan tidigt 00-tal har hon varit en del av den svenska hiphopscenen, både i duon Silversystrar, samt som soloartist. Har turnerat landet runt och stått på alla slags scener, från festivaler och klubbar till anstalter och operahus. Hundratals är de ungdomar som i hennes workshops funnit en egen röst, och inte är det konstigt då hon kan visa precis hur en sådan låter – välskrivet, smart och med sanningar som går rakt in i hjärtat. Äntligen får vi lite riktigt hiphop på vår poesiscen – vi är så hedrade över att få välkomna Fröken B!

Kl 17.30 serveras en soppmåltid inkl. smör och bröd för 115:- på Dalslands Skafferi.
Kl 18.30 Spoken Word-kvällen med Olivia Bergdahl, Oskar Hanska, Emma Torres, Fröken B och öppen scen drar igång och pågår sedan fram till cirka kl 21.00, med en paus ungefär i mitten av kvällen.
Fri entré för hela kvällen alltså! Varmt välkommen!

Vilka medverkar?

Olivia Bergdahl

Oskar Hanska

Emma Torres

Fröken B