Författarkväll: Författarläsningar & Spoken Word + Öppen scen med Olivia Bergdahl, Alma Kirlic, Ismael Ataria & Klas Östergren

Plats
Ungdomshuset Stinsen i Mellerud
Datum
24 april

Bokdagar i Dalsland, Göteborgs Poetry Slam, Ungdomshuset Stinsen i Mellerud, Studieförbundet Vuxenskolan, Göteborgs stad, Folkteatern Göteborg och Västra Götlandsregionens kulturnämnd presenterar: Författarkväll med författarläsningar, Spoken Word, Öppen scen, Olivia Bergdahl, Alma Kirlic, Ismael Ataria och Klas Östergren på Ungdomshuset Stinsen i Mellerud onsdag 24 april kl 18.30.

Omåttligt populära Göteborgs Poetry Slam började turnera utanför Folkteatern och Göteborg i höstas och kom för första gången till Dalsland och Färgelanda i september, trotsade snöstormar i Åmål i februari och nu kommer de till Mellerud! Nu i ljuva april bjuds det på öppen scen för poesi och Västsveriges bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare som svenska och internationella mästare i poetry slam, etablerade  bokpoeter och öppen scen. Knopparna har spruckit, fåglarna stämmer upp och här bjuds på den bästa av författare, storslagen värmländska och scenpoesi från Uppsala! Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.
Och allt är helt gratis!

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com.

Kvällen finansieras med hjälp av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Folkteatern Göteborg.

Klas Östergren
En av vår tids allra största berättare och främsta författarnamn som sedan debuten 1975 gett ut ett tjugotal böcker, bland annat den moderna klassikern Gentlemen. Har också skrivit manus för både film och tv, och gjort en liten vända som ledamot i Svenska Akademien. Han har framträtt vid flera Bokdagartillfällen, senast släppte han officiellt  sin färskaste roman, Större trygghet aldrig fanns, vid en av våra författarkvällar på Folkets hus i Mustadfors hösten 2022. I höstas turnerade han till toner av Mattias Alkberg i “någon sorts talkshow”, men till oss kommer han åter solo och läser för första gången ur en kommande bok. Vi är så stolta att vi redan smällt av över att få presentera Klas Östergren!

Ismael Ataria
Med enkel självklarhet, oförskräckt inför det svåraste och med en tillåtande scennärvaro där alla får vara precis allt de är — inte är det konstigt att han har en hel bunt diktsamlingar och flera skivor och välförtjänta priser och stipendier i bagaget! Han medverkade för första gången i Bokdagarsammanhang sommaren 2023 i Upperudsskogarna vid den litterära Pilgrimspopen under Bokdagar i Dalsland. Värmlands bästa, numera direkt från Falun, det är en sådan ära att få presentera Ismael Ataria!

Alma Kirlic
Poet, författare, dramatiker från Uppsala, som 2015 romandebuterade med  En svensk kändis, och som under dryga decenniet var återkommande SM-finalist i Poetry slam. Och inte konstigt det – med scendikter skrivna med absolut känsla för retorik, explosivt och komiskt och hjärtskärande och alldeles, alldeles underbart! Hon debuterar dessutom vid Bokdagar i Dalslands evenemang. Vi är så otroligt glada över att få välkomna Alma Kirlic!

Kl 18.30 Spoken Word-kvällen med Olivia Bergdahl, Alma Kirlic, Ismael Ataria, Klas Östergren och öppen scen drar igång på Ungdomshuset Stinsen i Mellerud, och pågår sedan fram till cirka kl 21.00, med en paus ungefär i mitten av kvällen.

Fri entré för hela kvällen alltså! Varmt välkommen!

 

Vilka medverkar?

Olivia Bergdahl

Klas Östergen

Ismael Ataria

Alma Kirlic