Författarbesök: Per Svensson

Plats
Dalslands folkhögskola, Färgelanda
Datum
4 maj

Bokdagar i Dalsland, Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun och bibliotek presenterar: Per Svensson på Dalslands folkhögskola. Han berättar om och läser ur sin Augustprisvinnande och aktuella bok Zorn – ett liv, en tid. Och inträdet är helt gratis! Korv och fika går att köpa på Dalslands Folkhögskola under eftermiddagen. Det hela är en del av Folkhögskolans dag, som hålls på skolan mellan klockan 13.00 och 16.30.

Per Svensson. Foto: Thron Ullberg

 

Per Svensson

Han har varit kulturchef och reporter på Expressen, där han arbetat under mer än två decennier. Under en period var Svensson chefredaktör för Kvällsposten, innan han 2002 blev Expressens kulturchef. Han har även varit ”senior columnist” på Sydsvenska Dagbladets kultursida innan han började arbeta för Dagens Nyheter.

Per Svensson belönades med Stora Journalistpriset 1997. Hans bok Storstugan eller När förorten kom till byn nominerades till Augustpriset. 2012 fick Svensson Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen och 2013 tilldelades han Jolopriset. 2014 utsågs Per Svensson till hedersdoktor vid Fakulteten för lärande och samhälle vid dåvarande Malmö högskola.

Totalt har han tidigare gett ut tretton essä- och reportageböcker, bland dem: Den leende mördaren, Dramat på Norrmalmstorg, Hem till kriget, Frostviken och Svenska hem.

År 2023 utkom han med sin fjortonde bok: biografin Zorn – ett liv, en tid, om Anders Zorn, för vilken han tilldelades Augustpriset i fackboksklassen.

Det här blir Per Svenssons debut vid Bokdagar i Dalslands evenemang.

Evenemanget är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Dalslands Folkhögskola och Färgelanda kommun och bibliotek. Och den här gången ingår programpunkten i Folkhögskolans dag, som äger rum på Dalslands folkhögskola i Färgelanda den här dagen mellan kl 13.00 och 16.30 och den inleds med Per Svenssons författarbesök:

Kl 13 Per Svensson berättar om sin aktuella bok Zorn – ett liv, en tid.

Kl 14 Signering vid Åmåls bokhandels bokbord efter författarens framträdande ingår.

Dagen slutar kl 16.30 och kommer att innehålla: presentation av skolan och skolans kurser, författarbesök, musik och prisutdelning i en ny novelltävling. Program kommer på Dalslands Folkhögskolas hemsida inom kort.

Ställ gärna frågor till författaren!

Fri entré till författarbesöket och hela dagen, som sagt!

Vilka medverkar?

Per Svensson