Gunnar Norström, ledamot

– Jag är pensionerad socionom som under mitt yrkesliv i huvudsak varit verksam i barn- och ungdomspsykiatrin. Försöker nu vårda mina intressen, som förutom litteratur och kultur i en bredare mening bl. a är friluftsliv och umgänge med familj och goda vänner. Jag bor i Dals Långed sedan drygt 30 år.
Tidigt under barndomen upptäckte jag böckerna och läsandet, från Pelle Svanslös och Kalle Blomkvist via Huckleberry Finn och Robinson Crusoe. En port öppnades så småningom mot det universum av svensk och utländsk litteratur som finns tillgänglig därutanför. Läsandet har alltid varit närvarande i mitt liv.
Under åren har jag kommit i kontakt med Bokdagar och Litteraturföreningen – som besökare på författarkvällar och vid somrarnas bokdagar. Jag har sett verksamheten som angelägen och viktig, vilket är ett skäl till att jag tackade ja till en plats i styrelsen. Jag har förstått att det där finns ett stort engagemang och en bred kompetens. Förhoppningsvis kan jag genom de erfarenheter som läsandet gett mig tillföra något i styrelsens viktiga arbete, att göra god litteratur tillgänglig för så många som möjligt.


– Jag är uppvuxen i Mellerud och numera bor min man och jag i Köpmannebro. Tre barn och två bonusdöttrar med familjer ingår också i familjen. Tillsammans med min bror driver jag familjeföretaget Roslinds Optik i Mellerud.
Litteraturen och läsningen är mitt stora intresse. Jag läser väldigt mycket, förra året blev det 143 böcker och jag är en stor deckarfantast. Förutom att läsa gillar jag att resa och att umgås med familj och vänner.
Jag blev förvånad, hedrad och glad över frågan om jag ville ingå i styrelsen för Dalslands Litteraturförening och jag ser verkligen fram mot att få sätta igång och jobba. Jag hoppas att jag bland annat kan bidra med mina kunskaper och erfarenheter av sociala medier. Jag driver sedan flera år ett Instagramkonto som heter Frökenmillaskänslaförböcker. Kontot har över 3200 följare och antalet ökar stadigt. Det innehåller omdömen om böcker, recensioner med mera.
Här samarbetar jag med de flesta etablerade förlagen i Sverige. Det har ju gett mig ett stort nätverk som säkert kan komma väl till pass. Kanske kan jag också bidra med lite affärstänk efter alla år som företagare.

Camilla Roslind, ledamot