Välkommen till höstens första författarkväll på Café XO i Åmål torsdag 5 september. Förhandsboka gärna din biljett, förra säsongen var fullsatt vid flertalet tillfällen! Café XO har soppa på menyn som serveras mellan kl 18–19.
Mat och författarframträdande 150 kr. 

Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Café XO, med stöd från Forum för poesi och prosa, Författarcentrum Väst och Studieförbundet Vuxenskolan Dalsland.

Lena Einhorn är författare, filmare och regissör. 2005 tilldelades hon Augustpriset för Ninas resa, hennes egen mors berättelse om upplevelserna under Förintelsen i Warszawas getto. Filmen med samma namn tilldelades två Guldbaggar samma år. Einhorns senaste bok Siri (2010), om August Strindberg och Siri von Essens liv, blev en stor publik- och kritikerframgång.

blekingegata

GGLena kommer nu till Åmål med den rykande färska boken om Garbo, Blekingegatan 32, där den unga Greta Garbo bodde och senare beskrev som sin lyckligaste tid i livet.

valdigt_sallan_fin-said_sami-21561188-2577105637-frntl

Sami Said belönades 2012 med Katapultpriset för den hyllade romanen Väldigt sällan fin. I juryns motivering stod bland annat att Said “uppfunnit en helt egen, kantig och rapportartad litterär stil som med virtuos precision och humorn som bundsförvant, berättar, överraskar och underhåller.”

Sommaren 2013 gavs romanen Monomani ut. ”Monomani” är visserligen en bok om skrivandets villkor, en varningstext för blivande författare, men också en bok om mänsklig besatthet. Vilket är nästan det mest allmänmänskliga som finns.

Sami Said är en författare som inte liknar någon annan, men han påminner i viss mån om Aksel Sandemose. Briljanta formuleringar som gör att man tappar andan, med en märklig klarsynthet som ofta blir halsbrytande komisk. Trots att både Sandemose och Said är tämligen udda lyckas de formulera sig så att resultatet blir allmängiltigt. Sami Said har dessutom varit en bland årets Sommarpratare i P1.