Bokdagar i Dalsland är Sveriges största litterära sommarevenemang. Den 1-3 augusti samlas folk från hela landet i Åmål för att ta del av Barnens Bokdagar, Ungas Bokdagar och Författardagarna. I år kommer bland annat Göran Hägg, Susanna Alakoski, Martina Haag och Björn Hellberg.

Martina Haag    Karin Alvtegen Mats Söderlund    Qaisar Mahmood Birgitta Lillpers    Christer Lundberg Anders Jacobsson    Göran Hägg Björn Hellberg    Susanna Alakoski Cilla Naumann    David Lagercrantz Johanne Hildebrandt   Lars Andersson Nils Uddenberg     Konferencier: Tara Moshizi

Temat är Gränser när Bokdagar i Dalsland för trettonde året ställer till med litterär folkfest i Dalsland. Arrangemanget har växt sig större för varje år och författare såväl som besökare reser från hela landet för att ta det av det bästa och mest aktuella den svenska författarscenen har att bjuda på. Här är hela listan på författare till årets Bokdagar i Dalsland:

Martina Haag, Karin Alvtegen, Mats Söderlund, Qaisar Mahmood, Birgitta Lillpers, Christer Lundberg, Anders Jacobsson, Göran Hägg, Björn Hellberg, Susanna Alakoski, Cilla Naumann, David Lagercrantz, Johanne Hildebrandt, Lars Andersson, Nils Uddenberg
Konferencier: Tara Moshizi

De utvalda författarna behandlar alla temat gränser på olika sätt. Johanna Hildebrandt har som journalist och författare levt i och skildrat krigshärjade gränszoner. Qaisar Mahmood reste på en motorcykel inom Sveriges gränser för att hitta den svenska identiteten. David Lagercrantz har skrivit den gränslösa fotbollsspelaren Zlatans memoarer. Susanna Alakoski är mest känd för boken Svinalängorna och hennes skildringar av klassmässiga gränsöverskridanden. Christer Lundberg från P3s program Christer kommer att vara med på Ungas Bokdagar och Björn Hellberg blir årets frukostföreläsare. Konferencier är Tara Moshizi, redaktör för Sommar i P1 och som vi också känner igen från TV-programmet Go’kväll.

– Vi är stolta att återigen kunna presentera ett välfyllt program och glada över att alla författare som tillfrågas så gärna vill komma. Det är ett bevis på att Bokdagar i Dalsland är en litterär scen att räkna med i författarsverige, säger Anita K Alexanderson som är huvudansvarig för arrangemanget.

Mer info:  Anita K Alexanderson, Huvudansvarig Bokdagar i Dalsland, anita.k.alex@bokdagaridalsland.se, tel: +46 707 28 73 51

Bokdagar i Dalsland – ett nordiskt centrum för litterära upplevelser