Bokdagar i Dalsland-hösten pågår för fullt

Vårt Bokdagarår med Nordiska Novelldagar, författarkvällar, öppet hus-evenemang i vårt Nordiska Litteraturhus, Judiska Salongen och annat spännande fortsätter även under hösten. Häng med här på hemsidan, på Facebook och Instagram, så missar du inget!

Kommande evenemang

10 december, Nordiska Litteraturhuset, Åmål

Öppet hus i Nordiska Litteraturhuset

Öppet hus

Vi gör dalsländsk och nordisk litteratur mer kända. Vår verksamhet omfattar litterära arrangemang inom ramen för Bokdagar i Dalsland, bokförsäljning och medlemsmagasinet Korpgluggen.

Vi är en ideell förening med 300 medlemmar och 70 volontärer. Medlemskapet kostar 200 kr per år för enskild och 300 kr för företag eller annan organisation. Vi arrangerar en av landets äldsta och största litteraturfestivaler, Bokdagar i Dalsland.
Vi är en året-runt-verksamhet i hela landskapet och anordnar författarkvällar, Nordiska Novelldagarna, Poesidagar i Dalsland, seminarier, bokcirklar, nordiska författarstipendiatprogram, öppet hus-evenemang och skrivarkurser, som Nya Röster-projektet med unga kvinnor från Syrien.

I Nordiska Litteraturhuset i Åmål finns vårt kansli. Här håller vi möten, skrivkurser, bokcirklar, öppet hus-evenemang, har ett nordiskt, skönlitterärt bibliotek och ett bibliotek för Dalslandslitteratur. Här har vi också ett antikvariat. Ett tjugotal nordiska författarstipendiater har arbetat här.

Vi har fått en plats och gata döpt efter Åmålsförfattaren Ida Bäckmann. Kvarteret runt vårt litteraturhus blir alltmer litterärt. Varje år delar vi ut Dalslands Sparbanks Litteraturpris och Dalslands Sparbanks Skrivarstipendium för unga. Våra egengjorda bokskåp finns över hela Dalsland och blir hela tiden fler.

Läs mer om våra kommande evenemang