Tara Moshizi konferencier för sommarens litterära höjdpunkt

Sommaren är förmodligen bokläsarnas bästa tid på året, men litteraturevenemangen i sommarsverige är få. Bokdagar i Dalsland levererar dock i vanlig ordning Författardagar med programpunkter för både stora och små i tre dagar. Den 2-4 aug är det dags för det som kommit att bli sommarens största litterära evenemang. Temat för årets bokdagar är Staden och nu är alla författare, konferencierer och medarrangörer bokade att resa till Dalslands enda stad, Åmål.

Senaste tillskottet i arrangemanget är Tara Moshizi. Till vardags är hon redaktör för Sommar i P1, kultur-och nöjesskribent på Aftonbladet och litteraturkritiker i SVTs Go’kväll. I sommar kommer hon till Åmål för att vara konferencier och samtalsledare under Bokdagar i Dalsland. Tillsammans med Maj-Lis Dolk lotsar hon publiken genom tre fullspäckade dagar.

Evenemanget inleds torsdagen den 2 aug med Ungas Bokdagar, då komikern Robin Paulsson och författarna Henrika Andersson och Peter Bergting står på scenen. Under kvällen kommer Dalslands Stora skrivarstipendium att delas ut till en lovande ung skrivartalang! Tara Moshizi är konferencier.

På fredag och lördag den 3-4 augusti är det Författardagar med framträdanden av flera av Sveriges litterära profiler: Stina Dabrowski, Herman Lindqvist, Helen Tursten, Stefan Einhorn, Ninni Schulman, Britt-Marie Mattson, Ulf Lindström, Lasse Berg, Birgitta Lindqvist, Morgan Larsson och Kristina Ohlsson. På lördagen den 4 aug bjuds det på frukostföreläsning med Johan Tell. Samma dag blir det också ett författarsamtal mellan Hassan Loo Sattarvandi och Tara Moshizi.

Barnens Bokdagar pågår parallellt med författarframträdandena. Skrivarverkstad med Martin Widmark och serieworkshop med Malin Eriksson står på programmet. Det blir också teater med Abellis magiska teater och på Sagabion visas aminerade filmen Prinsessan Mononoke i samband med utdelning av Dalslands Lilla skrivarstipendium.

Förutom allt detta kommer man att kunna fynda i bokloppisen, strosa bland utställarna och mingla med författarna!

Mycket att vänta för både stora och små i sommarsveriges litterära centrum.

Välkommen till Åmål!

Mer info och kontakt

Frida Stålhandske, Koordinator
frida@bokdagaridalsland.se tel: 070 440 1191

Anita K Alexanderson, Huvudansvarig
anita.k.alex@bokdagaridalsland.se tel: 070 728 7351

Foto- Olivia Mariette Borg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *