Nytt publikrekord för Bokdagar i Dalslands Författardagar

När Bokdagar i Dalsland för tolfte året höll sina Författardagar, sparades inte in på någonting.

Sveriges författarelit samlades på scenen i Kulturmagasinet i Åmål, en femtioprocentig ökning av biljettförsäljningen noterades, och så blev det en världspremiär…

Kulturmagasinet var fullsatt redan på invigningen fredag förmiddag, något som bådade gott för resten av programpunkterna. Stefan Einhorn lockade också fullt hus och var en riktig publikcharmör. Bland annat utmanade han med små tankenötter och fysiska övningar. En interaktiv start på annars mest lyssningsfokuserade dagar.

En annan höjdpunkt var Morgan Larsson, från radioprogrammet Christer i P3. Han berättade lustfyllt om uppväxtåren i Trollhättan och skapade en hel del igenkänning, framförallt hos den lite yngre och lokala publiken.

Birgitta Lindqvist följde Larsson. Med dråpliga historier från diktaturens Kina, med säkerscennärvaro och med några kinesiska fraser fick hon publiken att spetsa öronen ordentligt.

Fredagen avslutades med världspremiär när Herman Lindqvist släppte sin nya bok, självbiografin ”Mitt i allt”. Den röda mattan som ledde publiken till signeringsbordet fylldes snabbt av en premiärglad publik.

Lördagen fortsatte i samma succétecken. Det bjöds på författarfrukost med Johan Tell, scensamtal med Hassan Loo Sattarvandi, framträdanden med Ninni Schulman och Kristina Ohlsson. Lasse Berg lockade fram skratt och insikter när han bjöd på en lektion i människans ursprung. Helgen innehöll också Barnens Bokdagar, bland annat med en teaterbuss och Ungas Bokdagar med stand-up av Robin Paulsson.

Författardagarna avslutades storstilat. Stina Dabrowski intervjuades av helgens programledare Tara Moshizi och återigen drog Kulturmagasinet fullt hus. Samtalet handlade om Stinas alla möten med spännande och skrämmande personligheter. En final där ingen lämnades oberörd. Enligt sann dabrowskitradition bjöds vi tillslut på ett kollektivt jämfotahopp. Det fick bli slutgesten för de lyckade dagarna som återigen visat sig vara ett kvalitetsevent att räkna med bland litteratursveriges olika tillställningar.

– Vi kan inte annat än att se hela helgen som ett enda stort lyckoskutt, säger en nöjd Anita K Alexanderson som är huvudansvarig för Bokdagar i Dalsland.

Läs tidigare pressmeddelanden:

Robin Paulsson gjorde succé på Ungas Bokdagar

Herman Lindqvist nya bok premiär under Bokdagar i Dalsland

Ladda ner bilder här: http://www.mynewsdesk.com/se/tag/bokdagar-i-dalsland/images

Kontakt och mer info: Anita K Alexanderson, Huvudansvarig 0707287351 anita.k.alex@bokdagaridalsland.se

Frida Stålhandske, Koordinator, 0704401191 frida@bokdagaridalsland.se

Moa Björnson, Pressansvarig, 0703560287 moa@bokdagaridalsland.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *