Aktiviteter

Här kommer vi att publicera material från olika sammankomster med Nya Röster 2016–2017. Kontakta gärna Victor Estby för mer information, 070-347 61 74, victor@victorestby.se.

Författarkväll 8 septemer 2016Jila Mossaed

Igår kväll, 8/9, framträdde författaren, poeten Jila Mossaed på författarkvällen på Café XO i Åmål. I publiken fanns bland andra åttakursdeltagare från Dalslands Litteraturförenings och Bokdagar i Dalslands nystartade skrivprojekt Nya Röster. Jila Mossaeds erfarenheter att med möda erövra det svenska språket, en rad diktsamlingar och litterära priser (senast Aftonbladets litteraturpris och Gustaf Frödingsällskapets lyrikpris) blev till både en vindlande tur genom hur det är att inse att man ska leva och dö i ett annat land i norr och till ett starkt berörande samspel med de unga nyanlända skrivarna. Efteråt samlades de kring Jila för ytterligare samtal om skrivande och språk.Jila Mossaed och Nya Röster
Även Åmåls litteraturstipendiat, Levi Henriksen framträdde med en oefterhärmligt dråplig färd genom refuseringar, Mosesliknande succéer, norsk-svenska westernliknande berättelserelationer och om vad nitton blanka sidor i ett inskickat manus kan betyda.
Victor Estby
Journalist och författare
www.victorestby.se
victor@victorestby.se
070-347 61 74
http://victorestby.blogspot.com/