24 mars höll Dalslands Litteraturförening digitalt årsmöte. Då avgick flera ledamöter, som alla fortsätter som volontärer i verksamheten. Den nya valberedningen, bestående av Bokdagar i Dalslands grundare Anita K Alexanderson och Kerstin Söderlund, som bland annat driver Upperud 9:9, har gjort sitt bästa för att ersätta de avgående ledamöterna. Och vi tycker att de har lyckats väl. Nya ledamöter är: Britt Bohlin, Jessica Fleetwood och Niklas Lindstrand.

Här presenterar de nya styrelseledamöterna sig:

Britt Bohlin, ledamot och med i Bokdagar i Dalslands arbetsgrupp

”Äntligen har jag flyttat hem till kära hembyn Teåker i Melleruds kommun för gott. Jag började mitt yrkesliv på Kroppefjällshemmet och det var nog det roligaste jobb jag haft. Sedan blev det Riksdagen, där jag fick representera Dalsland och Socialdemokraterna i tjugo år. Efter några år som landshövding i fina Jämtland blev det Köpenhamn och Nordiska Rådet, så det var en krokig väg att komma hem på, men fantastiskt spännande och rolig. När Bokdagar kom till Dalsland blev jag stolt som en tupp – vilket fantastiskt lyft för litteraturintresset! Jag har haft äran att inviga Bokdagar i Dalslands sommarfestival vid flera tillfällen, senast i somras. Och nu ser jag verkligen fram emot att få hjälpa till i arbetet för ett fortsatt levande och rikt litteraturliv – det ska bli väldigt roligt.”

Jessica Fleetwood, ledamot

”Jag är konstsmed och sitter bland annat i ledningsgruppen för Not Quite. Skyltarna till Bokdagar i Dalslands Nordiska Litteraturhus har jag designat och tillverkat. I mitt konstnärskap skildrar jag gärna kvinnors historia och nutid. Min starka ledstjärna är jämlikhet systerskap, inkludering och lika villkor och rättigheter för alla människor. Jag skissar i kol och sedan förstorar jag och översätter bilderna i smide, brons, keramik eller så plasmaskär jag i plåt med feministiska övertoner. I Kulturskolan Åmål jobbar jag som konstlärare för barn mellan 9 och 17 år några kvällar i veckan. Jag har ställt ut i New York, London, Stockholm, Helsingfors, Ryssland och Förenade Arabemiraten.”

Niklas Lindstrand, sekreterare

”Född och uppväxt i Åmål har jag under många år arbetat som lärare här, men även hunnit med några års tjänstgöring på Svenska skolan i Palma de Mallorca. Efter att först ha undervisat som klasslärare, främst på mellanstadiet, vidareutbildade jag mig och utexaminerades som speciallärare vid universitetet i Karlstad år 2011. Idag är jag språk-, läs- och skrivutvecklare i Åmåls kommun.
Jag är ny i styrelsen för Dalslands Litteraturförening men har funnits med i bakgrunden kring föreningens evenemang de senaste åren som författaransvarig för Bokdagar i Dalsland.” 

Jürgen Picha blev omvald till ordförande och tog även på sig kassörsrollen. Elisabeth Boquist, som tidigare varit ordinarie ledamot, valdes till vice ordförande. Övriga ledamöter i styrelsen som hade mandattid kvar eller omvaldes är: Johan Abenius, Birgit Hermansson, Anders Lindgren, Helena Noreen, Annica Westman.

De avgående ledamöterna, Agneta Gip, Birgitta Rolöf, Fatima Salem, Katharina Saltberg och Annelie Särud avtackades med digitala tal av Bokdagar i Dalslands och Dalslands Litteraturförenings verksamhetsledare Victor Estby och uppvaktades sedan, var och en hemmavid av Jürgen Picha och Elisabeth Boquist på ett smittsäkert sätt.