Författarkväll på First Hotel Bengtsfors i Bengtsfors.
Bokdagar i Dalsland presenterar två uppmärksammade författare vid första författarkvällen i Bengtsfors, som också är vårens sista: Maria ”Vildhjärta” Westerberg och Brutus Östling.

Maria ”Vildhjärta” Westerberg är konstnär och författare, kallar sig själv pinnpoet och är baserad i Värmland. Hon har haft ett flertal utställningar med sin pinnkonst och har gett ut tre böcker. Nu är hon aktuell med plockpoesiboken Till de rara ordens försvar. Hon har tilldelats Nya Wermlands-Tidningens kulturpris och Region Värmlands litteraturstipendium. I juli 2018 var hon värd för Sveriges Radios Sommar i P1. Hon bjuder även varje sommar in besökare till sin öppna skogsateljé i Brunskog utanför Arvika.

Brutus Östling är författare, fotograf och bokförläggare. Han har kommit ut med närmare tjugo egna böcker. Framför allt har han gjort sig känd för sina fotografiska praktverk. 2015 kom I starens tid, som han gjort tillsammans med författaren Tomas Bannerhed och som presenterats på Bokdagar i Dalslands sommarlitteraturfestival. Östling har mottagit en rad priser, bland annat Augustpriset för Att överleva dagen. Nu är han aktuell med fotoboken Under Afrikas himlar. Möten med vildhundar och andra djur på savannen.

Föreställningens längd ca 2 tim, inkl. paus 

Entré: 100 kr. För medlemmar i Dalslands Litteraturförening 60 kr.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Mellan kl 18.00 och 19.00 serveras en soppmåltid på First Hotel Bengtsfors för 90:-.

Med reservation för eventuella ändringar.

Författarkvällarna arrangeras av Bokdagar i Dalsland och Bengtsfors kommun, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och First Hotel Bengtsfors.