Välkomna till vår första författarkväll för i år med Solja Krapu &  Jesper Brygger.

Tors 2 feb 2017 kl 19 Café XO, Åmål


En av landets främsta estradpoeter; Solja Krapu, SF, är uppskattad för sin humor och sina träffsäkra texter, hon lyfter vardagen i en spegel framför oss så vi känner igen oss själva. Två av hennes mest älskade dikter är “Jag behöver busschauffören” och “Det började så oskyldigt med diskbänken”. De återfinns i samlingar med samma namn, utgivna av Alfabeta Bokförlag. 2002 vann hon Slangbellan, Författarförbundets pris för bästa barn- och ungdomsboksdebut. Två gånger har Solja Krapu blivit Svensk Mästare i estradpoesi.Solja har uppträtt med sin poesi i hela Sverige och ett flertal andra länder, bland annat USA, Frankrike, Ryssland, Finland, Norge och England. Hon syns i TV där hon bland annat tipsar om bra böcker, och hon hörs regelbundet i radio med Tankar för dagen.Solja Krapu är flitigt anlitad som underhållare, talare och föreläsare samt konferencier. Hennes dikter passar in i teman som skola, livsval, framtid och att se sin vardag. Hon har arbetat som bildlärare och har lång erfarenhet av skolan som arbetsplats. foto Mikael Rutberg  text från: http://www.talarforum.se/solja.krapu?

Jesper Brygger är en dansk författare och poet, boende i Göteborg. Han debuterade 2012 med två diktsamlingar, Så vi her och Snerte klik av kød bak ryggen. 2015 gav han ut sin första roman, Silfo, om en en ung afrikansk student som flyttar till Bryssel. Brygger arbetar även som översättare och har bland annat översatt Johan Jönssons Efter arbetsschema. För närvarande är han konstnärlig ledare för Göteborgs litteraturhus. I vår är han aktuell med diktsamlingen Transporterne.

text ovan http://www.poesiochprosa.se/medverkande/jesper-brygger foto http://basilisk.dk/forfattere/jesper_brygger.htm


Entré 60:- Mellan kl 18–19 serveras en soppmåltid för 79:-
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO, med stöd från Forum för poesi och prosa, Författarcentrum Väst och Studieförbundet Vuxenskolan.
Med reservation för eventuella ändringar. www.bokdagaridalsland.se