Efter vår fullsatta författarkväll i oktober så hoppas vi återigen locka storpublik till den 10 november då Nina Björk &  Lina Wolff tar plats på scenen. Efter varje uppträdande så finns möjlighet att köpa och få böcker signerade hos Åmåls Bokhandel, som alltid är på plats vid våra evenemang.

Entré 60 kr Ej förköp, kontant eller swish i entrén!
Missa inte restaurangens suveräna soppmåltid, serveras mellan kl 18–19 för 79 kr 

Författarkvällen är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan, Forum för Poesi och prosa och Författarcentrum Väst.
Med reservation för eventuella ändringar.ffkv-a3-nov-16web

 

Nina  Björk är litteraturvetare, frilansjournalist, författare och feminist. Hon föddes i Offerdal, men växte upp i Falkenberg. Björk blev oerhört namnkunnig med utgivningen av klassikern Under det rosa täcket(1996) som fick ett betydande inflytande på det sena 1990-talets feministiska rörelse. Hon har bland annat tilldelats Harry Martinson-priset 2014 och Axel Liffner-stipendiet 2015. I sin senaste bok Drömmen om det röda; Rosa Luxemburg, socialism, språk och kärlek slår hon följe med en socialistisk ikon och  och portalfigur och resonerar kring ideologi, feminism och kärlek, pengar och påverkan.

Lina Wolff bor i Hörby och har tidigare varit bosatt i Italien och Spanien där hon jobbat som tolk och handelsagent. Wolff debuterade 2009 med den hyllade novellsamlingen Många människor dör som du. I hennes tredje bok, De polyglotta älskarna, drömmer den manliga huvudpersonen om en älskarinna som talar alla hans språk. Sökandet tar honom från Stockholm till Italien, där han lär känna en markisinna på ruinens brant. I en vindlande romanväv står mannens blick på kvinnan i centrum – men också förförelsen och förödmjukelsen, älskarnas hjärtskärande tillstånd, och drömmen om förståelse.