Välkomna på ytterligare en författarkväll i höst på Café XO i Åmål den 6 oktober då vi gästas av Agneta Pleijel och Helena von Zweigbergk ! 

Entré 60 kr Ej förköp, kontant eller swish i entrén!
Missa inte restaurangens suveräna soppmåltid, serveras mellan kl 18–19 för 79 kr 

Författarkvällen är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan, Forum för Poesi och prosa och Författarcentrum Väst.
Med reservation för eventuella ändringar.

Läs mer här
 författarkvällpå Café XO i Åmål 6 oktober Agneta Pleijel och Helena von Zweigbergk

Agneta Pleijel

Agneta Pleijel är författare och kritiker. Hon fick sitt stora genombrottet med romanen Vindspejaren (1987) en historia som spänner över fem generationer. 1997 gavs En vinter i Stockholm ut. Det är en brännande samtidsroman om kärlek som översatts till inte mindre än 17 språk. För romanen Lord Nevermore nominerades hon till Nordiska rådets pris. Pleijel sitter i samfundet De nio och har mottagit ett flertal priser, bland annat Sveriges radios Stora romanpris, Gustaf Frödings stipendium och Selma Lagerlöfs litteraturpris. Hon var senast aktuell med romanen Spådomen (2015) i vilken hon skriver fram en ung flicka som en gång var hon.



Helena von Zweigbergk

Helena von Zweigbergk är författare, journalist och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg. Den första boken i serien, Det Gud inte såg(2001), blev en stor succé och såldes till flera länder. Med Ur vulkanens mun(2008) fick hon ett brett genomslag hos både läsare och kritiker. Hennes senaste verk, De behövande, är en kortroman om två vuxna kvinnor, en mor och en dotter, och om vad som ytligt sett ser ut som vardagliga möten, samtal om barnbarn, makar, vardagsliv. Men under ytan bubblar det av starka känslor, såriga motsättningar, laddade minnen skildrade ur de två kvinnornas olika perspektiv.