Varmt välkomna att lyssna till Linda Olsson och Gabriella Håkansson på författarkväll den 5 mars på Café XO i Åmål.forfkv-5_3-A3omsl2

Linda Olsson, född 1948 i Stockholm, är jurist och författare. Hon slog igenom med debutromanen Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006), som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med relationsromanerna Sonat till Miriam och Det goda inom dig. 2014 kom fjärde romanen I skymningen sjunger koltrasten, en berättelse om ensamhet, vänskap, litteraturens kraft och de hisnande möjligheter som ryms i varje människas liv. Linda Olsson bor sedan många år i Auckland, Nya Zeeland.

Gabriella Håkansson, född 1968, är författare, litteraturkritiker och skribent. Hon blev mycket uppmärksammad för sin debutroman Operation B (1997). Den etablerade hennes säregna berättande och följdes upp av de prisnominerade Fallet Sandemann och Hjärnmänniskan. 2013 utkom Aldermanns arvinge, som är den första delen i en episk, historisk romantrilogi som utspelar sig i London under tidigt 1800-tal. Håkanssons romaner är kända för sina egensinniga psykologiska porträtt, avancerade intriger, gotiskt svarta humor och klaustrofobiska dissektion av det inre mänskliga landskapet. De har översatts till tyska, holländska, tjeckiska, danska och norska.

Biljettpris 60 kr
Café XO serverar en soppmåltid mellan kl 18–19 för 79,-.
Författarframträdande fr kl 19.
Ej förköp, endast kontant betalning i entré. Begränsat antal platser.
Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Café XO med stöd från Poesi och Prosa, Författarcentrum Väst och Studieförbundet Vuxenskolan Dalsland. Med reservation för ev ändringar.